فیلم سینمایی در آغوش درخت 2022-03-22
«در آغوش درخت» در جمع مردم شرق آسیا جشنواره فیلم ایران در کوالالامپور افتتاح شد
فیلم «آبی روشن» هم به عنوان دومین فیلم کارنامه خواجهپاشا از 26 خرداد اکران شده و نمایش آن کماکان ادامه دارد. فیلمنامه قابلتوجهی داشت و انتخاب بازیگران و بازی آنها جزو نکات مثبت آن به حساب میآمد. این بار کارگردانی از غرب ایران زیبا برخاسته تا با یک فیلم درام نگاهها را به سوی خود جلب کند. فیلم در آغوش درخت به کارگردانی و نویسندگی بابک خواجه پاشا یکی از جدیدترین فیلم های ایرانی بر روی پرده بزرگ سینماها است.
در اکثر انتخابهای این سالها بیشتر از آنکه ماهیت مراسمی مثل اُسکار در نظرگرفته شود این سلیقه هیئت داوران و نگاه رسمی نظام است که فیلم موردنظر را انتخاب میکند. چون هدف نهایی نه برنده شدن در مراسم اُسکار که صدور فرهنگ ایرانی به غرب است. نتیجه چنین رویکردی این است که به جز مواردی استثنا سینمای ایران هیچ گاه در مراسم اُسکار حضور موفقی نداشته است. در برههای که فیلمهای سینمای ایران در فضای شهری، بهخصوص در تهران و آپارتمانی با مؤلفههای مرسوم و تکراری ساخته میشوند که کلیشهای به نظر میرسند «در آغوش درخت» به نکته مهمی میپردازد و آن خانواده است. «در آغوش درخت» به نویسندگی و کارگردانی بابک خواجهپاشا، با بازی مارال بنیآدم، روحالله زمانی، جواد قامتی، اهورا و رایان لطفی، محصول سال 1401 است. فیلم در آغوش درخت به کارگردانی بابک خواجه پاشا موفق شد به عنوان نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۵ معرفی شود.
اختلاف خانوادگی نباید باعث بشود که کودکان تاوان تلخی رفتارهای والدین را بدهند. او علاوه بر اینکه مراقب برادر کوچکترش است، در امور تربیتی او نیز سهیم است. در آغوش درخت، فیلمی از بابک لطفی خواجه پاشا در ژانری خانوادگی و درام بوده که روایتگر مادری است که مبتلا به فوبیای فاصله است. اما ترس بزرگتری مانند ترس از مرگ فرزندانش باعث میشود بر فوبیای خود غلبه کرده و خانواده را حفظ کند.
بابک خواجهپاشا با فیلم در آغوش درخت یکی از جوانانی است که از آذربایجان غربی پا به عرصه فیلمسازی گذاشته است. او نیز مانند برادران ارک محصول سینمای جوان شهرشان است و فعالیتهایش در زمینه سینما باعث شد تا بعد از مدتها اولین فیلمش را بسازد. کارگردان در ساخت فیلم در آغوش درخت از حضور بازیگران مستعدی بهره برده و در بازی گرفتن از آنان، به خصوص کودکان، بسیار عالی عمل کرده است. نتیجه این شد که در جشنواره فیلم فجر نامزدی سیمرغ بلورین بهترنی بازیگر نقش اول زن و نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، به ترتیب به مارال بنی آدم و روحالله زمانی رسید. در خبرها آمده بود که یک زوج جوان گیلانی با ۲ فرزند خردسال که با گذشت ده سال از زندگی مشترک شان به دلیل اختلاف نظر و عدم تفاهم، مدتی را بهصورت طلاق عاطفی و جدایی میگذراندند و تصمیم به طلاق گرفته بودند، پس از تماشای «در آغوش درخت» از تصمیم خود منصرف شدند. این زوج که مسیر مشاورههای پیش از طلاق را طی میکردند، توسط مشاور خود به تماشای فیلم دعوت شدند و پس از تماشای این فیلم از تصمیم خود منصرف شده و به کانون خانواده خود بازگشتند.
فرآیند انتخاب فیلم برای مراسم اُسکار
در مجموع بیش از 12 نفر در تولید فیلم در آغوش درخت نقش داشتهاند و هر یک از آنها در منظوم یک صفحه اختصاصی دارند. در ابتدای این مراسم پان وی شانگ، رییس بخش بین المل "گلدن اسکرین سینما" ، ضمن اشاره به برگزاری سومین دوره این جشنواره در گلدین اسکرین سینما مالزی، فرصت همکاری با سینمای ایران را فرصت منحصر بفرد برای این مجموعه دانست . دو فیلم اول به واسطه فشار افکار عمومی توسط مدیران و هیئت انتخاب به اُسکار فرستاده شدند و فیلم مجیدی هم به خاطر پخش کننده قدرتمندی که داشت به جمع نامزدهای نهایی راه پیدا کرد. مثلاً چند سال پیش مرحوم علیرضا سجادپور شخصاً فیلم بدرود بغداد را برای حضور در مراسم اُسکار انتخاب کرد و اعتقاد داشت هیئت داوران قطعاً این فیلم را خواهند پسندید.
در میان آثار سینمایی وی میتوانیم فیلم پوست، فیلم درخت گردو و فیلم ملاقات خصوصی را نام ببریم. او در عرصه دوبله نیز فعال است و در نسخه آذری زبان سریال امام علی، مدیر دوبلاژ بود. داستان فیلم در آغوش درخت با محوریت یک خانواده چهارنفره، کیمیا و فرید در کنار دو پسرشان، روایت میشود. 12 سال از زندگی این زوج گذشته و اخیرا طوفانی مهیب وارد این زندگی شده است. کیمیا و فرید قصد جدایی دارند و این طلاق سبب خواهد شد که برادرها نیز از هم جدا شوند، ولی به همین راحتی نیست.
زمانی که علیسان به درون استخر سقوط میکند، طاها با دیدن بادکنک رها شده متوجه خطر میشود و از با ترسی توامان با شجاعت برای نجات برادرش اقدام میکند. طاها و علیسان نگران جداییشان از یکدیگر هستند و همین اضطراب و ترس باعث میشود فرار کنند. هنگامی که طاها و علیسان ناچدید میشوند، ترس بسیار شدیدی وجود فرید و کیمیا را فرا میگیرد و نگران از دست دادن فرزندانشان میشوند. کیمیا در گذشته توسط یک راننده دزدیده میشود و خطر تجاوز او را تهدید میکند. او پس از فرار از معرکه نسبت به همان مسیری که راننده او را دزدیه است فوبیا پیدا میکند و این فوبیا گسترش یافته و تبدیل به ترس شدید از مسیر و فاصله میشود.
در آغوش درخت به عنوان نمونه قابل توجهی از سینمای بومی در فضایی غیرآپارتمانی و با پیامی انسانی و اخلاقی ساخته شده و علاوه بر نویسندگی و کارگردانی، بخش قابل توجهی از موفقیتی فیلم مرهون نقشآفرینی تیم بازیگران آن به ویژه مارالبنیآدم و جواد قامتی و بازیگران کودک فیلم است. بازیها | شخصیت اصلی فیلم، در اختیار مارال بنیآدم است؛ بازیگری که در جشنواره چهلودوم فیلم فجر برای بازی در نقش پروین اعتصامی در فیلم «پروین» برنده سیمرغ شد. بنیآدم پس از سالها تجربه بازی در تئاتر اولین بار با فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی به سینما قدم گذاشت و بعد از آن با فیلم «خشکسالی و دروغ» بازیاش دیده شد.
درباره توافق بزرگ روسیه و آمریکا بیخ گوش ایران
همچنین تاکنون در بخشهای ویدئو و تیزر فیلم در آغوش درخت، حواشی فیلم در آغوش درخت، دیالوگ برتر فیلم در آغوش درخت، سوتی فیلم در آغوش درخت و نقد فیلم در آغوش درخت هنوز موردی ثبت نشده است. قطعا ما و شما به این حد قانع نیستیم؛ باید بهکمک علاقمندان فیلم، سریال و تئاتر، این دایرةالمعارف آنلاین و بانک اطلاعات هنرمندان و آثار سینما، تلویزیون و تئاتر را کامل و کاملتر کنیم. نظرتان درباره ضرباهنگ و تدوین فیلم در آغوش درخت چیست؟ تدوین در آغوش درخت را آیدین پرهیزی و حسین جمشیدیگوهری انجام داده است.
زمان و ساعت پخش سریال «تنهایی لیلا» مشخص شد
خواچه پاشا در دو فیلم سینمایی خود روی خانواده تمرکز دارد، چرا که معتقد است اگر بحرانی در جامعه وجود دارد، ریشهاش در خانواده است. لازم به ذکر است که وی خانواده را محدود به والدین و فرزندان نمیداند، بلکه پدربزرگها و مادربزرگها و همچنین عمو، دایی، خاله و عمه را نیز بخشهای مهمی از خانواده میداند. او در 12 سالگی به بازیگری علاقمند شد و در کلاسهای تئاتر مدرسه شرکت جست. مارال بعدها در رشته بازیگری در دانشگاه تحصیل کرد و در سال 1390 نیز در کلاسهای بازیگری مهتاب نصیرپور در کانادا شرکت کرد. بازی در فیلم در آغوش درخت وی را نامزد سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر کرد، جایزهای که سال بعد با ایفای نقش پروین اعتصامی در فیلم پروین، آن را به دست آورد.
سردار مهدینژاد: پیشرفتهای چشمگیر نظامی ایران باعث هراس دشمن شده است
اولین حضور فیلم در آغوش درخت روی پرده سینما به سال 1401، در جشنواره فیلم فجر، برمیگردد. این فیلم با 6 نامزدی و 2 برد سیمرغ بلورین، از جمله نامزدی عنوان بهترین فیلم، حضور چشمگیر و موفقی در جشنواره داشت. در آن سال سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول و بهترین فیلمنامه نصیب بابک خواجه پاشا شد.
کارگردان مشهور ایرانی: همدردی با مردم غزه؛ زبان مشترک سینمای ایران و مالزی است
ژانر فیلم سینمایی در آغوش درخت درام است و از حضور بازیگرانی چون مارال بنی آدم و جواد قامتی بهره برده است. محمدرضا مصباح و سجاد نصرالهینسب تهیهکنندگان این اثر هستند و موسیقی فیلم نیز کاری شنیدنی از فردین خلعتبری است. اگر درباره تاریخ اکران فیلم در آغوش درخت برای شما سوالی پیش آمده، باید بگوییم این فیلم اولین بار در 22 بهمن 1401، در چهلویکمین جشنوراه فیلم فجر به روی پرده رفت. فیلم در آغوش درخت از 17 مرداد 1403 در سینماهای سراسر کشور در دسترس علاقمندان قرار گرفت. جمع بندی نهایی اعضای هیئت انتخاب فیلم در آغوش درخت به کارگردانی بابک خواجه پاشا بود. در تمامی این سالها این نحوه انتخاب توسط یک هیئت داوران از پیش تعیین شده انتقادات زیادی را برانگیخته است.
امیر زاغری نامزد دریافت سیمرغ در بخش بهترین طراحی صحنه شد، و خواجه پاشا در بخش بهترین کارگردانی نیز نامزد دریافت جایزه شد. مهدی جواهرزاده و مسیح حدپور سراج نامزد سیمرغ بلورین، به ترتیب در بخش بهترین صداگذاری و بهترین صدابرداری، شدند. در میان بازیگران نیز مارال بنی آدم و روحالله زمانی حضور درخشانی داشتند که آنان را نامزد سیمرغ بلورین در بخش بهترین بازیگر نقش اول زن و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد کرد.
فیلم در آغوش درخت؛ نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۵
در این مقاله از پلازا به بررسی فیلم در آغوش درخت ، اولین فیلم سینمایی بابک خواجه پاشا، پرداختیم. داستان فیلم را خواندیم و با بازیگران آن اشنا شدیم، در نهایت نیز نگاهی اجمالی به نظرات منتقدین و جوایز فیلم در آغوش درخت داشتیم. نظر شما درباره این فیلم چیست؟ آن را تماشا کردهاید؟ به نظر شما این فیلم میتواند نماینده ایران در اسکار 2025 باشد؟ نطرات خود را از طریق بخش “دیدگاه شما” در پایین صفحه با ما در میان بگذارید. این در حالی است که اُسکار یک جشنواره به معنای متعارف آن نیست و یک جشن بزرگ سینمایی است و اعضای آن نه چند داور خاص که صدها داور هستند که در یک فرآیند طولانی بهترین فیلم بین المللی را انتخاب میکنند.
همه ساله تعدادی نماینده از صنوف مختلف سینمایی و بنیاد سینمایی فارابی انتخاب میشوند تا با بررسی فیلمهای اکران شده در طول یک سال سینمایی نماینده ایران در مراسم اُسکار را انتخاب کنند. هیئت انتخاب امسال نرگس آبیار، شبنم مقدمی فریدون جیرانی، علی دهکردی، مرتضی رزاق کریمی، مهدی سجاده چی، اکبر نبوی، بهروز شعیبی و مجید زین العابدین بودند. در تمامی طول فیلم، نگاه دغدغهمند نویسنده و کارگردان فیلم (بابک خواجه پاشا) نسبت به مسایل خانوادگی و نقش بحرانهای خانوادگی در آسیبهای اجتماعی دیده میشود. حتی قضیه ابراز محبت «رضا» (روح الله زمانی) به دختر مورد علاقهاش که به یکباره ۲ برادر را به رقیب عشقی همدیگر تبدیل میکند نیز از همین بحران خانوادگی نشات میگیرد.
گذشته تلخ او باعث ابتلایش به فوبیای فاصله شده و این مسئله را پس از گم شدن بچهها مطرح میکند. لازم است دقت داشته باشید که پنهان کاری وقایع مهم در زندگی مشترک میتواند باعث بشود تا ترمیم یک شرایط وخیم، به تعویق افتاده و باعث آسیبهای جبران ناپذیری در خانواده بشود. فیلم روایتی است درباره یک خانواده که پدر و مادر هرکدام شغل و دلبستگی خاص خود را دارند. پدر درگیر با گُل و عطریات است و مادر درگیر با آب و استخر و ماهی؛ در این میان با دو کودک مواجه هستیم، دو برادر که یکی به سنین نوجوانی نزدیک و دیگری کودکیست که در حال آموختن است و البته در سوی دیگر نیز درگیر با دو برادر هستیم، درست نقطه مقابل دو برادر کودک. سرسبزی دیار آذریها، باغهای میوه و گلهای زیبا، رودخانه آرام و جاری و تا چشم کار میکند زیبایی، در بخش نخست فیلم به نمایش در میآید. اما این خانواده با تمام زیبایی، عشق و دلبستگی که به هم دارند، در حال فروپاشی است و پدر و مادر در آستانه جدایی از یکدیگر؛ جدایی که به کودکان نیز تحمیل میشود و قرارست دو برادر که عاشقانه یکدیگر را دوست دارند، از هم جدا شوند.
مارال بنی آدم در نقش «کیمیا» بازیگر تازهکاری نیست، او از تئاتر برخاسته است و همین عامل برای این که دوربین را فراموش کند و بازی زیر پوستی درستی را به نمایش بگذارد، به کمک او آمده است. او در قالب نقش زنی که زخم خورده جامعه است و حالا تلاش میکند تا به شکلی منطقی از خود و خانواده محافظت کند، به درستی و به زیبایی به نمایش گذاشته است. هر چند مسیری که انتخاب کرده است، مسیر اشتباهی باشد اما تلاش میکند تا فرزندانش را با واقعیت همراه کند.
فیلم سعی می کند مفهوم خانواده را در تضاد و تعارض با مفاهیم همسان دیگر قرار دهد تا مفهوم خانواده در ذهن منسجم تر شکل بگیرد. به عبارتی کارگردان، کنتراست مفهومی بالایی ایجاد کرده تا بتواند این مفهوم را در ذهن مخاطب جا بیندازد که تصمیم های عقلانی زمانی ارزشمند هستند که در شرایط بحرانی گرفته می شوند نه در شرایط عادی. روال های غیر واقعی که یک خانواده از ابتدای فیلم تا انتها هیچ چالشی ندارند و همه خوشبخت هستند با روال های واقعی جامعه در تناقض است. حفظ خانواده و تلاش برای کنار هم نگه داشتن اعضای یک خانواده در شرایطی که انواع تنش ها ممکن است بر سر آن خانواده آوار بشود مهم است. حکایت والدینی ست که با طلاق میخواهند فرزندانشان را از هم جدا کنند اما نه به نعمت حضور فرزندانشان توجه دارند و نه به تاوانی که ممکن است آنها پس بدهند اشراف دارند.
در سریال «همگناه» مصطفی کیایی بازیاش بیشتر از قبل به چشم آمد و در فیلم «در آغوش درخت» هم از پس ایفای نقشی محوری و بسیار سخت برآمده است. او نقش زنی تنها و البته مستقل را دارد که توانسته از پس گذران زندگیاش بربیاید اما بروز یک بحران، موقعیتی نفسگیر را در ارتباط با زندگی فرزندانش در فیلم تجربه میکند. او در جایگاه یک مادر، کاملا موفق میشود احساسات مخاطبان را با خودش همراه کند و نفس آنها را هم مثل خودش بند بیاورد. زمانی سال 1398 با بازی در نقش علی در فیلم «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی وارد سینما شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت.
ترس از جدایی، باعث میشود دوبرادر اقدام به فرار کنند و فرید و کیمیا که تصور میکنند بچه ها در رودخانه افتاده و آب آنها را با خود برده است، به جستجوی فرزندانشان به این سو و آن سو میروند. کیمیا برای یافتن فرزندانش باید به سمت دریاچه اصلی برود و این مسیر همان مسیری است که سالها فوبیای آن را داشته است اما عشق به فرزندانش باعث میشود به این فوبیا غلبه کرده و به جستجوی کودکان برود. سرانجام عموی بچه ها با یافتن یک سرنخ، والدین را متوجه احتمال حضور بچه ها در باغ توت میکند. علیرضا بهرامی | بازی بازیگران «در آغوش درخت» نیز تحت کنترل بازیگردان یا کارگردان، بهاندازه است. در این میان البته روحالله زمانی کمی افراط دارد و در کل این بازیگر در حال تبدیل شدن به یک بازیگر تیپ کلیشهای است.
عصبانیت فرید بابت گم شدن بچهها و فریاد زدن و توهین به کیمیا، درگیری لفظی بین فرید و رضا، عصبانیت رضا به طاها بابت اینکه برای او از واژه عمو استفاده نمیکند و همچنین مواردی مانند پرخاشگری و عصبانیت از جانب شخصیتهای اصلی در این اثر مشاهده میشود. رفتار رضا با برادرش فرید در یک سکانس به گونهای است که او را مورد قضاوت اشتباه قرار میدهد و تصور میکند فرید با زهرا، دختری که برای او کار میکند رابطه عاطفی دارد. رضا به زهرا علاقه دارد و برای او لوازم آرایش میخرد تا دل او را به دست بیاورد.
این اثر برنده جایزه بهترین فیلمنامه در جشنواره فجر 1401 است و مناسب رده سنی بالای14 سال است. بابک خواجه پاشا هنرمندی است که تاکنون دو فیلم بلند سینمایی، فیلم در آغوش درخت و فیلم آبی روشن، را کارگردانی کرده است. او پیش از اینها تجربه کارگردانی چند سریال برای شبکه آذرباجان غربی و کارگردانی چند فیلم کوتاه را داشت.
فیلمنامه و کارگردانی | بابک خواجهپاشا پیش از اینکه «در آغوش درخت» را به عنوان اولین فیلمش کارگردانی کند، تجربه ساخت چند سریال در شبکه استانی آذربایجان غربی را داشته و در چند فیلم به عنوان بازیگر حضور پیدا کرده است. خواجهپاشا این فیلم را براساس فیلمنامه خودش جلوی دوربین برده و روی ارتباط عاطفی عمیق میان اعضای یک خانواده چهار نفره دست گذاشته است. فیلم روی سوژهای ساده بنا شده اما آنچه باعث جذابیت بیشتر آن میشود، تمرکز روی جزئیات و نمایش دقیق احساسات اعضای خانواده در بحرانهایی است که در طول فیلم شاهدشان هستیم. رابطه اعضای این خانواده به خاطر تصمیم جدایی پدر و مادر درگیر آسیب میشود و این بحران روحی، وضعیت و موقعیت پیچیدهای را رقم میزند. خواجهپاشا هم در انتخاب بازیگران هوشمندانه عمل کرده است و هم در از پتانسیل مکان جغرافیایی برای انتقال معنای مدنظرش کمک گرفته است؛ تمهیدی که در فیلم دومش «آبی روشن» هم شاهد بودیم. فیلم «در آغوش درخت»، اولین تجربه کارگردانی بابک خواجهپاشا، چهارشنبه 17 مرداد اکران شد تا این کارگردان همزمان با دو فیلم روی پرده سینماها باشد.
همهچیز درباره فیلم در آغوش درخت؛ خلاصه داستان و معرفی کارگردان و بازیگران
به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، سومین جشنواره فیلم ایران در کوالالامپور در کشور مالزی با نمایش فیلم سینمایی «در آغوش درخت» و حضور هنرمندان و مدیران سینمای ایران و مالزی آغاز شد. مارال بنیآدم، جواد قامتی، روحالله زمانی، اهورا لطفی و رایان لطفی بازیگران «در آغوش درخت» را تشکیل میدهند. این فیلم حاصل مشارکت سازمان سینمایی سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
روالهای غیر واقعی که یک خانواده از ابتدای فیلم تا انتها هیچ چالشی ندارند و همه خوشبخت هستند با روالهای واقعی جامعه در تناقض است. حفظ خانواده و تلاش برای کنار هم نگه داشتن اعضای یک خانواده در شرایطی که انواع تنشها ممکن است بر سر آن خانواده آوار بشود مهم است. فضای دراماتیک و تعلیقهای نگران کننده در این فیلم و همچنین اشاره جدی به مسئله طلاق، ممکن است برای کودکان و نوجوانان غم انگیز بوده و برای ذهن و روحیه آنها به شدت آزار دهنده باشد. فلذا برای رده سنی کمتر از 14 سال توصیه نمیشود و تاکید بر این است که والدینی که در شرایط مشابه قرار دارند با دقت به تماشای این اثر بپردازند.
تیتربرتر، فیلم سینمایی «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجه پاشا و تهیهکنندگی محمدرضا مصباح و سجاد نصرالهینسب محصول سازمان سینمایی سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که در سینماهای کشور اکران شده است. این فیلم سینمایی که این روزها به فروش ۲ و نیم میلیارد تومانی رسیده است به زودی اکرانهای سیار خود را نیز آغاز خواهد کرد. به همین بهانه فرهاد خالدی نیک نویسنده سینمایی درباره این فیلم یادداشتی نوشته است که در ادامه میخوانید. در حالی که اغلب فیلمهای سینمای ایران در فضاهای شهری و لوکیشنهای تکراری ساخته میشوند، بابک خواجه پاشا در اولین ساخته سینماییاش، دوربینش را به استان آذربایجان غربی و شهرستان ارومیه برده تا «در آغوش درخت» از لحاظ بصری فیلمی متفاوت و متمایز از دیگر آثار سینمای ایران باشد. فیلمی که خط اصلی قصهاش، چند روز از زندگی زن و شوهری در آستانه جدایی را روایت میکند. زن و شوهری که اگرچه در ابتدا به نظر میرسد متعلق به ۲ دنیای متفاوت هستند اما بزرگترین مشکل ایشان در عدم درک یکدیگر و مسدود شدن پلهای ارتباطیشان است بطوری که اساسا حرف و سخن هم را نمیشنوند.
در مقابل او جواد قامتی ایستاده است؛ بازیگری از دیار آذربایجان که پیش از این در فیلم «پوست» برادران ارک خوش درخشیده بود و حالا اینجا در مقام پدری که عاشق است و عاشقانه پای زندگی ایستاده، ایفای نقش میکند. استفاده صحیح خواجه پاشا در خلق تصاویری چشمنواز و تماشایی در فیلم در آغوش درخت، عاملی برای تبدیل این فیلم به اثری کارت پستالی از شهر ارومیه نشده است و با دورشدن از پلانهای ساختگی و تصنعی، صرفا از توان بالای طبیعت در جهت تعریف داستان و ایجاد فضاسازی مناسب استفاده شده است. از سویی دیگر، توجه فیلمساز به خلق خرده پیرنگ عاملی برای بازماندن از الگو و پیرنگ اصلی نشده و فیلم مسیر روایی خود را تا لحظه پایانی به درستی پیش گرفته است.
سردار حاجیزاده: سال آینده از پدافند ضدبالستیک رونمایی میکنیم
روحالله زمانی بازیگر جوان ایرانی است که در سال 1384 در روستای نوجهده، در استان اردبیل، چشم به جهان گشود. او برای بازی در فیلم خورشید (1398)، از میان 600 داوطلب انتخاب شد، و بدین ترتیب قدم به عرصه بازیگری گذاشت. روحالله در این فیلم در نقش علی ظاهر شده و با نقشآفرینی بینظیرش افتخاراتی چون دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر و جایزه مارچلو ماسترویانی در هفتادوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم ونیز را کسب کرد. پس از آن در فیلم موقعیت مهدی (1400) نقش یک رزمنده 15 ساله در جنگ ایران و عراق را داشت. ایفای این نقش دشواریهای بسیاری برای آقای زمانی داشت، ولی درنهایت وی را نامزد سیمرغ بلورین جشنوراه فیلم فجر کرد. این روزها نیز وی را در فیلم در آغوش درخت میبینیم که برای این فیلم نیز نامزد سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شده است.
امسال هم هیئت انتخاب فیلم در آغوش درخت را به عنوان نماینده سینمای ایران برای اُسکار انتخاب کرد فیلمی که عدم موفقیت آن در مراسم اُسکار امسال قطعی به نظر میرسد. در آغوش درخت با بهره گیری از پتانسیل بالای طبیعت، محیطی چشمنواز و تماشایی را پیش چشم مخاطب گذاشته و با بیان ریشه اصلی مشکلات رابطه کیمیا و فرید، تا اواسط فیلم، مخاطب را درگیر داستان این خانواده در فضایی به دور از تشویش و اضطراب کند. اما با شروع ماجرای گم شدن کودکان، وجه خشن و بیرحم طبیعت جذاب و تماشایی نیمه اول فیلم، بستر رخداد و اتفاقات فیلم میشود و بدین شکل پدر و مادر با همراهی هم به رویکرد دیگری از ارتباط و همراهی مشترک رسیده و زندگی را به گونهای دیگر بازتعریف میکنند. فیلم در آغوش درخت اولین همکاری بین “سازمان سینمایی سوره” و “کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان” است. این فیلم سینمایی از 17 مرداد 1403، توسط حوزه هنری در سینماهای سراسر کشور توزیع شد.
رضا به فرید بی احترامی میکند و آبروی او را در محل کارش مورد دستمایه قرار میدهد. زهرا با اینکه بیست سال از فرید کوچکتر است اما تمایل دارد با فرید ازدواج کند. باشگاه فیلمبازها و سریالبینهای حرفهای؛ فیلیموشات جایی است که فرصت بیشتری برای خواندن و تأمل درباره فیلمها و سریالها داریم. قصد داریم منبع خبرها، گفتوگوها، گزارشها و نقدهای مربوط به محصولهای فیلیمو باشیم.
قدرت و توانی که نه تنها این ۲ را در کنار هم نگاه میدارد بلکه در نهایت موجب میشود فاصله بعید میان زوج خشمگین ابتدای فیلم، کم و کمتر شود. به گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی سوره، سومین جشنواره فیلم ایران در کوالالامپور در کشور مالزی با نمایش فیلم سینمایی «در آغوش درخت» و حضور هنرمندان و مدیران سینمای ایران و مالزی آغاز شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی سوره، سومین جشنواره فیلم ایران در کوالالامپور در کشور مالزی با نمایش فیلم سینمایی «در آغوش درخت» و حضور هنرمندان و مدیران سینمای ایران و مالزی آغاز شد. به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی سوره، سومین جشنواره فیلم ایران در کوالالامپور در کشور مالزی با نمایش فیلم سینمایی «در آغوش درخت» و حضور هنرمندان و مدیران سینمای ایران و مالزی آغاز شد. سومین جشنواره فیلم ایران در مالزی با نمایش فیلم سینمایی «در آغوش درخت» و با هدف پیوند سینمای ایران و مالزی افتتاح شد.
{داستان فیلم در آغوش درخت چیست
|}چون به سبک فیلمهای عباس کیارستمی و مجید مجیدی نه براساس واقعیت جامعه که براساس یک آرمان دست نیافتنی و در فضایی انتزاعی ساخته شده و از مطلوبات سخن میگوید نه واقعیات. ساخته شدن فیلم در شهرستان، نمایش زندگی سنتی اقوام ایرانی و البته لوکیشن زیبا که به نظر مسئولان و هیئت انتخا همیشه برای خارجیها جذاب است از دیگر عوامل انتخاب در آغوش درخت بوده است. کارگردان این فیلم هم به جز ساخت یک فیلم مهجور دیگر و دستیاری رضا میرکریمی سابقه چندانی در سینمای ایران ندارد. این فیلم از آن فیلمهایی است که به راحتی میتوانند متصف به صفت شریف و محترم (آنطور که جیرانی از اعضای هیئت انتخاب هم در بیانیه خود گفت) شوند.
بر همین اساس و به پیشنهاد مشاور نیز قرار است در مدت باقیمانده تمرین جدایی کنند. دو برادری که با هم عهد بستهاند بدون هم نفس نکشند چراکه طاقت دوری از هم را ندارند. تاکنون در صفحه اختصاصی فیلم در آغوش درخت در منظوم اطلاعات بسیاری توسط پژوهشگران و مردم ثبت شده است؛ در بخش گالری عکس و پوستر فیلم در آغوش درخت 8 عدد، گردآوری و درج شده است.
هزینهای که آسیب اجتماعی طلاق بر جامعه تحمیل میکند گاهی بیش از تحمل آدمهاست. وقتی خود خواهی یا حتی شرایط جاری مانع دیدن نقاط مثبت طرفین میشود، نوبت تقدیر است که ورق خود را رو کند. فیلم از عواقب تصمیمهای انسانها سخن میگوید وقتی که این عواقب قرار است گریبان دیگران را هم بگیرد. می دانیم طلاق امری واقعی است و در بسیاری از خانواده ها در حال اتفاق افتادن است.
هدفی که به نوعی آیندهشان به آن وابسته است و عدم دستیابی به آن، میتواند قایق سرنوشتشان را دریای طوفانی زندگی، دچار تلاطم و غرق شدگی کند. موضوع این مقاله از پلازا معرفی فیلم سینمایی در آغوش درخت ، اولین فیلم بلند بابک خواجه پاشا، است. در این مقاله قصد داریم داستان فیلم را بفهمیم، با بازیگران آن آشنا شویم و سپس نگاهی به نظرات منتقدین داشته باشیم. در این رویداد که همزمان در سه شهر کوآلالامپور، پیننگ و جوهور کشور مالزی برگزار میشود، ۵ فیلم سینمایی «در آغوش درخت»، «عطرآلود»، «پسر دلفینی»، «کاپیتان» و «خداحافظ دختر شیرازی» تا ۵ اسفند برابر با ٢٣ فوریه ٢٠٢۵ به نمایش درمیآید. فیلم سینمایی «در آغوش درخت» از میان سه نامزد نهایی، با اکثریت آرا به عنوان نماینده سینمای ایران به آکادمی اسکار ۲۰۲۵ معرفی شد.
خانم ها نرگس آبیار، شبنم مقدمی و آقایان فریدون جیرانی، علی دهکردی، مرتضی رزاق کریمی، مهدی سجاده چی، اکبر نبوی، بهروز شعیبی و مجید زین العابدین اعضای ۹ نفره هیأت انتخاب نماینده سینمای ایران برای حضور در نود و هفتمین دوره آکادمی اسکار را تشکیل دادند. سفیر ایران در بخش دیگری از سخنان خود، سینما را بهعنوان ابزاری مهم در جریانسازی فرهنگی معرفی کرد و افزود که این هنر میتواند بین ملتها پیوند برقرار کرده و آنها را نسبت به ارزشهای مشترک انسانی آگاه سازد. وی اظهار داشت که سینمای ایران با پرداختن به تاریخ، اقوام، زبان و مناسبتهای ملی و مذهبی، نقش مهمی در معرفی فرهنگ ایرانی به جهانیان دارد. این یعنی هنوز حتی پخش کننده فیلم هم مشخص نیست و معلوم نیست اکران فیلم در خارج از مرزهای ایران قرار است چه سرنوشتی پیدا کند. پس کاملاً قابل پیشبینی است که در آغوش درخت شانسی در مراسم اُسکار امسال نخواهد داشت.
رضا پس از پیدا نشدن بچه ها، خودش را مقصر میداند و در مقابل خدا بابت اشتباهاتش معذرت خواهی میکند. زمانی که طاها یک پیرزن را در جاده میبیند، به او کمک میکند تا بار سنگینش را درون ماشین قرار دهد. طاها برای نجات جان علیسان به درون استخر پریده و جان خود را به خاطر او به خطر میاندازد. پس از اینکه طاها و علیسان هر دو در استخر میافتند، رضا هر دو نفرشان را از آب خارج میکند. رضا تلاش میکند تا علیسان و طاها از یکدیگر جدا نشوند و حتی به خاطر بچه ها با برادرش بحث میکند. اما پدر عاشقانه او و فرزندانش را دوست دارد و تلاش میکند بدون آنکه بداند چرا؛ در نیمه دوم است که پدر دلیل این ترس و جدایی را درک میکند و این بار دو چندان برای حفظ آن دست به تلاش میزند در حالیکه اطلاعی از سرنوشت فرزندانش ندارد.
فیلم روی این نکته تاکید میکند که باید خانواده را تحت هر شرایطی حفظ کرد ولو این که حفظ خانواده به قیمت مشکلات متعدد برای زن تمام شود. فیلمساز خیلی سریع و سرسری از موضوع تعرض به کیمیا عبور میکند تا بیانیه خود را در ستایش حفظ سنت صادر کند و به مخاطب بگوید چنین ماجرایی در برابر یک شوهر مهربان و کودکانی شیرین زبان موضوع مهمی نیست. حبیبرضا ارزانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، ضمن خیرمقدم به مهمانان، از حمایتهای نهادهای همکار تقدیر کرد و بر اهمیت روابط فرهنگی میان ایران و مالزی تأکید کرد. او در تربیت فرزندان کوتاهی نمیکند و با آنها رفتاری معقول و آرام و سنجیده دارد.
{«در آغوش درخت»؛ فیلمی از ارومیه با تحسین منتقدان و استقبال مردم
|}مسالهای که نشان میدهد یک زخم کوچک چطور میتواند سر باز کند و تبعات ویران کنندهای داشته باشد. زمانی که این دو کودک لب رودخانه مشغول بازی هستند درون آب میروند و گم میشوند و این سرآغاز ماجراهایی تازه است. در آغوش درخت فیلمی است که در نهایت همان دیدگاه سنتی مورد تایید حاکمیت را تبلیغ میکند.
فیلم در آغوش درخت یک اثر درام و اولین تجربه کارگردانی بابک خواجه پاشا است که از اواسط مرداد 1403 در سینماهای سراسر کشور اکران شد. این فیلم داستان خود درباره فروپاشی خانواده را از دید بچهها روایت میکند. علاوه بر این رکسانا در جشنواره جهانی فیلم توکیو حضور داشته و موفق به کسب جایزه بهترین بازیگر مرد این جشنواره شده و از این جهت فیلم بهتری برای معرفی به اُسکار بوده است. البته اظهارات ضد و نقیض فریدون جیرانی هم به شائبههای دخالت فارابی به عنوان نهادی دولتی در انتخاب در آغوش درخت دامن زد. هرچند که تماشای این اثر به دلیل فضای دراماتیک و حزن آلودی که از میانه داستان تا به انتها امتداد دارد، مناسب رده سنی کودک و حتی نوجوان کمتر از 14 سال نیست، اما چنانچه به عنوان یک والد، بیننده این اثر هستید، لازم است به مسئله تلاش برای حفظ خانواده، اهمیت بدهید.
در آغوش درخت با گره افکنی صحیح از کلیشه تکراری گم شدن کودک استفاده کرده و با پرهیز از شعارزدگی و عدم وابستگی به دیالوگها، نگاهی آسیبشناسانه به موضوع طلاق و عواقب تربیتی و اخلاقی این موضوع و تاثیر آن در سرنوشت کودکان دارد. در دقایق پایانی فیلم تمهیدات لازم برای رسیدن به پایانبندی به خوبی پیشبینی شده و از این رو در انتها، فیلم توان بالایی برای به فکرفرو بردن مخاطب و تحت تاثیرگذاشتن بیننده دارد. پارسا آتشپر | در آغوش درخت، قصد خودنمایی و نزدیک شدن ساختگی و تصنعی به سینمای هنری را ندارد. جواد قامتی یکی از بازیگران فیلم در آغوش درخت، هنرمندی است که سال 1353 در مرند، در استان آذربایجان شرقی، چشم به جهان گشود. آقای قامتی بازیگری را از سالها پیش آغاز کرده و تاکنون در سینما، تلویزیون و تئاتر حضور داشته است.
سفیر ایران با اشاره به ریشههای فرهنگی غنی و پیشینه تاریخی سینمای ایران، آن را یکی از ستونهای هویتی کشور توصیف کرد که توانسته است با پرداختن به مسائل انسانی، اجتماعی و فرهنگی، تصویری واقعی از ایران به جهان ارائه دهد. فوبیای فاصله، نوعی از فوبیا است که باعث میشود بیمار نسبت به طی کردن فاصلهای خاص، اضطراب شدید و وحشت داشته باشد. تمایلات و خواستههای کودکان، گاهی آنقدر بی اهمیت جلوه میکنند که والدین تصور کرده این تمایلات صرفا رفتارهای کودکانه هستند و بها دادن به آنها هدر دادن وقت است. در صورتی که بیتفاوتی نسبت به همین تمایلات و گاه وابستگیها میتواند تهدیدات جبران ناپذیری برای کودک به همراه داشته باشد. اگر تنها راه نجات خانواده و به آرامش رسیدن فرزندانتان را در جدایی و طلاق میبینید، لازم است که پیش از هرگونه اقدامی با یک مشاور در خصوص علت و ریشه اختلافات صحبت کنید و به تمامی جنبههای آن در کودکان و روحیاتشان دقت داشته باشید. منتقدی به نام مریم قاسمی با نیمنگاهی به فروش پایین فیلم در سینماها، اشاره به راه کجی دارد که کارگردان انتخاب کرده است.
بدین ترتیب خواجه پاشا، مخاطبان فیلم را به جدی گرفتن و اهمیت دادن به هشدارهای به ظاهر کوچک و کم اهمیت زندگی دعوت میکند. هشدارهایی که شاید اگر جدی گرفته نشوند، میتوانند فجایع بزرگتری را در زندگی مشترک رقم بزنند. از آن دست تعلیقهای نفس گیر که گریبان مخاطب را میگیرد و تا مشخص شدن وضعیت نهاییاش آن را رها نمیکند. به ویژه این که باز هم پای بچههای معصومی در میان است که در این رابطه هیچ تقصیری متوجه آنها نیست. این اتفاق اما فرصت مناسبی را در اختیار فیلمنامهنویس و کارگردان فیلم قرار میدهد تا زوج ناخشنود فیلم بالاجبار در کنار یکدیگر قرار گیرند و برای دستیابی به هدفی مشترک تلاش کنند.
ماجراهای فیلم ارتباط مستقیمی با طبیعت دارند و به راحتی میتوان اذعان داشت بدون کمک گرفتن از عناصر طبیعت، امکان پیشرفت داستان صفر میشد. استعداد کارگردان در بازی گرفتن از بازیگران کودک، آشنایی کارگردان با شخصیتها و همدلی با آنها، و ایجاد صحنههایی که احساسات مخاطب را برانگیزد از دیگر مواردی است که تحسین منتقدین را برانگیخت. طرفداری تایمز | فیلم در آغوش درخت نخستین فیلم بابک خواجهپاشا یکی از آثار حاضر در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر بود و حالا اینجا در این مطلب نگاهی به اطلاعات و حواشی این فیلم انداختیم.
این چنین است که زن که از فوبیای فاصله رنج میبرد، علت ابتلایش به این بیماری را از شوهرش پنهان کرده تا مشکلاتشان روز به روز بیشتر شود. «کیمیا» (با بازی دیدنی مارال بنی آدم) و «فرید» (جواد قامتی) یک نمونه از هزاران زوج ایرانی هستند که انگار یاد نگرفتهاند با هم حرف بزنند و مسایل فی مابینشان را با گفتوگو در کانون خانواده حل کنند. آنها در حالی تصمیم میگیرند که از یکدیگر طلاق گرفته و ۲ پسرشان را از هم جدا کنند تا هرکدام با یکی از آنها زندگی کنند که از قدرت و توان ارتباطی این ۲ فرزند غافل هستند.
به دور از تمام هیاهوی دنیا و بار دیگر این طبیعت است که زیبایی خود را دو چندان به چشم میآورد. در واقع استفاده و استعاره از درخت استعارهای زیبا از خانواده است، چراکه پدربزرگ و مادربزرگ ریشههای درخت هستند که در فیلم و سکانسی معرفی میشوند، پدر و مادر تنه درخت و بچهها شاخهها و میوه آن را تشکیل میدهند و این زیبایی با در کنار هم بودن معنا مییابد. سکانس پایانی فیلم اما آن چنان زیبا و تاثیرگذار است که تمامی این دشواریها و ناملایمات را تحت شعاع قرار می دهد. حکایت والدینی ست که با طلاق میخواهند فرزندانشان را از هم جدا کنند، اما نه به نعمت حضور فرزندانشان توجه دارند و نه به تاوانی که ممکن است آنها پس بدهند اشراف دارند.
فیلم مفت بر فیلیمو